Αραπίνα

Στους 180 Βαθμούς προθέρμανση για 15 λεπτά.

  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 κουταλιές κακάο
  • Μισό κιλό Σαντιγύ ( 2 φακελάκια Γιώτης έχει οδηγίες μέσα )
  • Μισό ποτήρι κονιάκ (Μεταξά
  • 2 κουταλιές μεγάλες αλεύρι

Ανακατεύουμε τα παραπάνω χωρίς τις σαντιγί και φτιάχνουμε ένα πειχτό μείγμα. Το απλώνουμε στο ταψί που έχουμε πάνω βουτυρωμένη λαδόκολλα.

Το ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε λαμαρίνα στην δεύτερη σκάλα και από κάτω.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. 

Το βγάζουμε μετά από περίπου 15 λεπτά. Είναι αφράτο. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο. Μετά από περίπου 30 λεπτά το βγάζουμε και απλώνουμε την σαντιγί και το τυλίγουμε με την λαδόκολλα.

Σχετικά με Θεόδωρος Τασσόπουλος

Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός. - Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
* MSc in Networking & Data Communications. - Kingston University
* MSc in Banking, Accounting and Finance. - University of Nicosia

Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από τις αρχές του 2000.

Τα τελευταία πέντε έτη ασχολούμαι με την Διοικητική Πληροφόρηση και το Business Intelligence γενικότερα.

Ξεκινάω συνεχώς νέα project χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προοπτική του κέρδους. Είμαι λάτρης των θετικών επιστημών και θαυμαστής αυτών που τις αντιλαμβάνονται.

Δεν ήθελα ποτέ να γίνω αστροναύτης, παρόλα αυτά έχω τεράστιο ενδιαφέρον για το σύμπαν και την δημιουργία του. Διαβάζω και παρακολουθώ ότιδήποτε έχει να κάνει με το "Outer Space".
Δημοσιεύθηκε στην Συνταγές της Μανούλας μου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση